Verwijderoptie Explorer in Windows 98

Microsoft brengt Windows 98 inclusief de geïntegreerde Explorer zonder verdere vertraging uit in het tweede kwartaal van 1998, aldus woordvoerder Mark Murray na de preliminaire uitspraak van rechter Thomas Jackson. Microsoft overweegt om fabrikanten de mogelijkheid te bieden de Explorer te verwijderen.

De uitspraak - Microsoft mag in afwachting van nader onderzoek niet meer van PC-fabrikanten eisen dat ze Explorer installeren om in aanmerking te komen voor een Windows-licentie - kan tot gevolg hebben dat er een versie van Windows 98 komt waarvan gebruikers de browser-bestanden kunnen verwijderen. Murray gaf aan dat de fabrikanten de browser van Windows moeten halen. Windows 98 zal dan aanwijzingen bevatten hoe Explorer van het systeem te verwijderen.
De verklaring van Murray moest de koersval van Microsoft temperen. De uitgave van Windows 98 zal de inkomsten van Microsoft sterk beïnvloeden. Onzekerheid over de levering ervan beïnvloedt de koers. Microsofts aandelen daalden met 1,7 procent. De aandelen van concurrent Netscape stegen na de uitspraak met meer dan 6 procent. Netscape reageerde dan ook verheugd en sprak van een 'goede eerste stap'.
Microsoft zegt in zijn officiële reactie tevreden te zijn met de voorlopige uitspraak. Jackson heeft namelijk de eis van het Amerikaanse ministerie van Justitie afgewezen om Microsoft schuldig te bevinden aan het schenden van gemaakte afspraken. Ook de dwangsom van één miljoen gulden per dag honoreerde de rechter niet. Toch gaat de onderneming in hoger beroep. Microsoft vindt namelijk dat de rechter geen preliminaire beslissing mocht nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.