Uitspraak raakt vrijgave Windows 98

De vrijgave-datum van Windows 98 is door de uitspraak in het Explorer-geding opnieuw op losse schroeven komen te staan. Rechter Thomas Penfield Jackson heeft Microsoft gisteren verboden computerleveranciers te verplichten de Internet Explorer webbrowser te installeren op nieuwe PC's.

Volgens analisten kan die uitspraak grote gevolgen hebben voor het uitkomen van Windows 98, de opvolger van Windows 95, dat uitgaat van een zeer hechte integratie van besturingssysteem en webbrowser.
Een woordvoerder van Microsoft, Mark Murray beweert daarentegen dat de uitspraak vooralsnog niet duidelijk maakt in hoeverre het invloed zal hebben op Windows 98, "zo het al van invloed is." Een definitieve uitspraak volgt op 31 mei volgend jaar. In de tussenliggende periode zal de zaak nader onderzocht worden.
De release-datum van Windows 98 is al eerder verschoven toen bleek dat Microsoft de oorspronkelijk gestelde deadline niet haalde. Windows 98 staat nu nog gepland voor medio 1998, maar met de nu gedane uitspraak wordt eind 1998 realistischer geacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.