Bedrijven zijn slordig met oude PC's

Veel grote ondernemingen springen weinig kosteneffectief om met hun verouderde PC's. Amerikaanse ondernemingen stellen dit jaar meer dan tien miljoen PC's buiten gebruik.

In 1998 stijgt dat aantal naar 11,1 miljoen stuks. Daarvan wordt slechts 17 procent verkocht of ingeruild voor nieuwe apparatuur. De rest vertegenwoordigt een waarde van meer dan drie miljard dollar. Dit blijkt uit onderzoek van IDC.
Naarmate de PC-verkoop toeneemt en de levenscycli korter worden, stijgen de kosten van het kwijtraken van de apparatuur. Vroeger, toen ondernemingen enkele tientallen of honderden PC's per jaar buiten gebruik stelden, was het niet moeilijk deze kwijt te raken. Als de aantallen oplopen tot duizenden, gaan de kosten uit de hand lopen.
Volgens IDC kost het 216 dollar om een PC weg te gooien. PC's doorschuiven naar andere werknemers kost 397 dollar. Verkoop aan personeel kost 272 dollar. Verkoop aan een handelaar kost 119 dollar. PC's schenken aan een goed doel kost 344 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.