HP Openview los van hardware-divisie

HP richt voor Openview een onafhankelijke verkooporganisatie op. Deze richt zich met 250 medewerkers wereldwijd uitsluitend op het verkopen van software voor het beheer van infrastructuren. Onlangs verhuisde Openview al van de hardware-divisie naar HP's software- en dienstentak.

Met deze maatregelen wil Olivier Helleboid, directeur HP Openview, de verwarring wegnemen over de verhouding tussen het bedrijf HP en het product Openview. Daarnaast presenteerde hij tijdens een bijeenkomst voor partners en wederverkopers productuitbreidingen.
HP's hardware-divisie streek Helleboid het afgelopen half jaar regelmatig tegen de haren in. Drie weken geleden maakte het bekend Toptools, beheersoftware voor bureaumachines, te integreren met Unicenter TNG van Computer Associates (CA). Sinds juli zijn HP's Unix-servers standaard gebundeld met het concurrerende Unicenter. "HP wil zo toegang krijgen tot de klassieke mainframemarkt, waar Unix-servers meer en meer toepasbaar zijn", zegt Helleboid. Door de omvang van HP kunnen product-strategieën conflicteren.
De topman maakt zich verder zorgen over de implementatieproblematiek van beheerproducten als Openview. Hij pleit voor een praktischer product, met meer modules die gebruiksklaar zijn, zoals de Smart Plug-ins. Deze op intelligente agenten gebaseerde technologie dient voor applicatie- en database-beheer. Daarbij is uitgebreide configuratie overbodig. Smart Plug-ins zijn beschikbaar voor Sap/R3, Oracle, Informix en NT Internet Server. Begin 1998 komen plug-ins uit voor ondermeer Baan IV, SQL Server en Netscape Suitespot.
Openview is oorspronkelijk gericht op netwerkbeheer. HP werkt niet alleen aan het geschikt maken van de software voor applicaties en databases. Ook op het gebied van Internet en Windows NT meldde Helleboid nieuws. Een samenwerkingsverband met Cisco is gericht op het beheer van Internet-computing. Daarnaast kan Openview met Manage X, een recente acquisitie, draaien in een infrastructuur die alleen uit NT-machines bestaat. Eenvoudige installaties zouden binnen enkele dagen te realiseren zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.