Casema sluit scholen aan op Internet

Kabelexploitant Casema gaat in Den Haag en Utrecht basisscholen toegang tot Internet bieden. Elke week wordt er een school op het Net 'aangesloten'. Casema neemt de kosten voor haar rekening, aldus directeur ir H.

de Goede in hetFinancieele Dagblad. Naast de benodigde apparatuur en software kunnen de scholen ook enkele PC's in bruikleen krijgen. Inmiddels zijn twee scholen aangesloten. De aanloopkosten worden geschat op een kleine miljoen gulden. De Goede denkt dat het project uiteindelijk 10.000 gulden per school zal kosten.
Het systeem is opgezet om kinderen in de hoogste twee groepen (groep 7 en 8) wegwijs te maken in het gebruik van Internet. Ook de ouders worden daarbij betrokken. Zij kunnen via interactieve teletekst zien wat de leerlingen doen. De eerste reacties zijn hoopgevend. Het idee is overgewaaid uit de Verenigde Staten waar hetCable to classroom wordt genoemd. Casema hoopt dat ook andere kabelexploitanten dit initiatief overnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.