Kamerleden willen schadeclaim Getronics

De drie coalitiepartijen PvdA, D66 en VVD willen dat de overheid een forse schadeclaim indient bij Getronics. De paarse fracties vinden dat de onderneming volledig verantwoordelijk is voor het afketsen van de overname van Roccade.

Ook het CDA uitte tijdens een bijeenkomst van de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken zijn 'verbijstering' over de mislukte overname. Staatssecretaris Kohnstamm zei dat de kans klein is dat de overheid ook daadwerkelijk een claim zullen indienen bij Getronics. De juristen van het ministerie achten de kans op succes gering.
Kohnstamm meent dat de overheid schade heeft geleden. Er was immers veel geld uitgegeven aan diverse adviseurs. De staatssecretaris liet niet na om tijdens het debat de argumenten van Getronics om af te haken in twijfel te trekken. Ook de kamerleden uitten stevige kritiek op Getronics-topman A. Risseeuw en consorten. Het zit de politici dwars dat de lange procedure Roccade opdrachten heeft gekost. Bovendien heeft Getronics bij de concurrent uitgebreid in de boeken kunnen kijken. Kohnstamm zal begin volgend jaar duidelijkheid geven over het vervolg van de procedure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.