PTT vindt Opta-tarieven te laag

PTT Telecom heeft bezwaar aangetekend tegen de voorlopige nieuwe tarieven voor interconnectie zoals die door de Opta (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) zijn vastgesteld. Interconnectie-tarieven zijn de bedragen die concurrenten moeten betalen voor het afhandelen van hun telefoonverkeer over het netwerk van PTT Telecom.

De Opta heeft bepaald dat PTT Telecom 2,8 cent per minuut mag rekenen voor het afwikkelen van regionaal telefoonverkeer door concurrenten over hun netwerk. Volgens de PTT gaat de Opta voorbij aan de kosten die de onderneming moet maken om de concurrenten toegang te bieden.
De Opta wil tevens laten onderzoeken of andere bedrijven rechtstreeks toegang kunnen krijgen tot het koperen aansluitnet, waarmee de klant aan een wijkcentrale is gekoppeld. PTT Telecom zegt dat het niet in staat is deze toegang te verlenen, omdat de benodigde MDF-toegang techniek nog in een experimenteel stadium verkeert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.