Fusie vliegtuigbouwers raakt Baan

Hoewel op het hoofdkantoor in Ede wordt gezwegen als het graf, kan de op handen zijnde fusie tussen vliegtuigbouwers Boeing en McDonnell Douglas ook gevolgen krijgen voor Baan Company.

Boeing is de grootste klant van de Veluwse software-producent. De vliegtuigfabrikant is druk doende de software van Baan door het hele bedrijf heen te installeren. Het is niet waarschijnlijk dat Boeing dit proces zal stoppen, omdat de gepleegde investeringen inmiddels enorm zijn.
Minder fortuinlijk voor Baan is echter dat het over te nemen McDonnell een voorstander is van het uitbesteden van automatisering. In 1993 gaf het 90 procent van de interne automatisering in handen van IBM Integrated Systems Solutions. Met het tienjarige contract is een bedrag gemoeid van naar verwachting minimaal een miljard dollar. Boeing is volgens analisten niet zo gecharmeerd van uitbesteden. Eerder nog zou het overwegen de automatisering van McDonnell onder eigen vleugels te krijgen, wat juist weer in eht voordeel van Baan zou kunnen werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.