26 Miljoen voor ict bij lerarenopleiding

Minister Ritzen van OC&W (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) trekt dit jaar 26 miljoen gulden uit om het onderwijs op het gebied van ict (informatie- en communicatietechnologie) bij lerarenopleidingen te stimuleren. Volgend jaar wordt dezelfde som nog eens beschikbaar gesteld.

Het meeste geld - zeven miljoen gulden - gaat naar de Educatieve Faculteit Amsterdam. Dit samenwerkingsverband van de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Holland in Diemen mag met het bedrag lesexperimenten uitvoeren.
De lerarenopleiding van de Ichthus Hogeschool in Rotterdam ontvangt twee miljoen gulden voor soortgelijke experimenten. Daarnaast kunnen samenwerkende hogescholen in de regio's Noord-, Oost-, Zuid- en Midden-Nederland beroep doen op een potje van 5,5 miljoen om nieuwe leerpraktijken met ICT te ontwikkelen.
Het overige geld is bedoeld voor kleinschalige lesprojecten, multimedia-projecten en activiteiten op het terrein van communicatie, advies en bestuur in verband met de invoering van ict aan lerarenopleidingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.