Dynasty doet greep naar marktaandeel Forte

Leverancier van ontwikkelsoftware Dynasty probeert vaste voet aan de grond te krijgen op de Europese markt. Naast vestigingen in Frankrijk, Engeland en Duitsland opent het Amerikaanse bedrijf in januari met vijftien medewerkers ook een kantoor in Nederland.

Dynasty claimt op de overvolle markt voor ontwikkeltools een uniek product te leveren, dat de concurrentieslag met marktleider Forte makkelijk aankan.
Mike Blechar,vice president application development research bij Gartner Group, is minder optimistisch over de kansen van Dynasty: "Het product zit redelijk goed in elkaar en is gericht op omvangrijke en complexe infrastructuren. Het probleem van Dynasty is dat ze erg laat op de markt zijn gekomen, waardoor ze een klein marktaandeel en een lage naamsbekendheid hebben." Volgens de onderzoeker moet Dynasty een groot bedrijf opkopen waardoor het zijn groei kan versnellen. Met een investeerder als ETF uit Rotterdam, die in juni 1997 veel geld in het bedrijf pompte, moet dat mogelijk zijn. "Anders is voor Dynasty op de lange termijn slechts een marginale rol weggelegd." Blechar meent dat de markt voor ontwikkelomgevingen over een aantal jaren gedomineerd zal worden door IBM, Oracle en Microsoft.
Versie 3.5 van de objectgeoriënteerde Dynasty ontwikkelomgeving is gebaseerd op open industriestandaarden als Corba (Common Object Request Broker Architecture), UML (Unified Modelling Language) en JDK 1.1 (Java Developers Kit). 'Programmeren zonder toetsen' en 'mogelijk 60 procent hergebruik van software' belooft Dynasty. Leveranciers van objectgeoriënteerde gereedschappen beloofd al jaren hergebruik. Dynasty denkt dat het nu werkelijkheid wordt. Verzekeraar Interpolis is de eerste klant van Dynasty in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.