Getronics met Videotex op Internet

Getronics en Videotex Nederland, moedermaatschappij van World Access en Planet Internet, gaan een joint-venture oprichten. Inter Edge, waar beide bedrijven een belang van 40 procent in nemen, gaat gespecialiseerde diensten voor Internet ontwikkelen en aanbieden.

De diensten zullen onder andere bestaan uit een handleiding voor het opzetten van een Internetpagina, database-ontwikkeling en het opzetten van een klantenregistratie voor zakelijke gebruikers. Inter Edge zal werk bieden aan veertig mensen.
Videotex en Getronics werken al langer samen. De eerste huurde medewerkers van de tweede in op het gebied van software-ontwikkeling. Nu neemt Getronics dus ook een risicodragend belang in de gezamenlijke activiteiten.
Getronics maakte maandag bekend dat het zijn bestaande belang in Videotex verkoopt aan PTT Telecom, dat zijn greep op het bedrijf wil vergroten. Het belang van PTT Telecom in Videotex loopt daarmee op tot 59 procent. Videotex overweegt een beursgang in 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.