Triple P verlaat Duitsland

Het financieel kwakkelende Triple P heeft zijn activiteiten op het gebied van gezondheidszorg en computernetwerken in Duitsland aan een onbekende investeerder verkocht.

Het automatiseringsbedrijf reserveerde in het derde kwartaal voor het afstoten van deze slecht lopende bedrijfsonderdelen acht miljoen gulden. In Duitsland behoudt Triple P nu nog twee kleine organisaties op het gebied van de uitgeverij en de logistiek met een omzet van circa tien miljoen gulden.
De afgestoten bedrijfsonderdelen waren in de eerste drie kwartalen goed voor een omzet van 45 miljoen gulden, 20 procent van de totale bedrijfsinkomsten. Het operationeel verlies van vijf miljoen gulden maakt 80 procent van het totale verlies uit. De nieuwe investeerder hoopt de slecht functionerende software voor de gezondheidszorg weer op poten te krijgen.
Triple P wordt met deze actie weer een traditionele automatiseringsdienstverlener, in plaats van de softwareproducent die het twee jaar geleden, bij de gang naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq, nog zo graag wilde zijn. Volgens een woordvoerder van Triple P is het derde kwartaal weer met een bescheiden winst van tweehonderdduizend gulden afgesloten. Het bedrijf hoopt op termijn dan ook weer zijn notering aan de Nasdaq terug te krijgen. Door de financiële malaise voldoet Triple P momenteel niet aan de normen voor zo'n notering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.