VU leidt op in informaticarecht

Het Instituut voor Informatica en Recht van de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft een module Informaticarecht ontwikkeld voor de Nederlandse Vereniging van Beëdigde Informaticadeskundigen (NVBI).

De module is opgezet in het kader van de opleiding tot beëdigd informaticadeskundige/makelaar in hard- en software en biedt een overzicht van juridische aandachtspunten rond dit vak.
Het programma beslaat de onderdelen: algemene inleiding, juridische bescherming van informatieprodukten, telematicatoepassingen en chipcards, IT-contracten en aansprakelijkheid, richtlijnen Europese aanbestedingen en mededinging, privacy, juridische aspecten van informatiebeveiliging, en computercriminaliteit en opsporing. Docenten zijn prof. mr H.W.K. Kasperen, mr dr drs C. Stuurman en mr J.P. Bergfeld. De cursus, waarvoor zich maximaal tien personen kunnen inschrijven, vangt aan op 22 januari. Aspirant-leden van de NVBI hebben voorrang bij toelating.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.