Stamboom napluizen op Internet

Alle Nederlanders zullen in de toekomst met de PC thuis hun voorouders kunnen opsporen. Hiervoor wordt een nieuw zoeksysteem ontwikkeld, Genlias. De Rijksarchiefdienst is van plan deze gegevens van de burgerlijke stand tegen betaling op Internet te zetten.

Minister Wijers (Economische Zaken) heeft voor dit project een half miljoen gulden subsidie uitgetrokken. De steunverlening komt uit het potje dat beschikbaar is voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. In het kader van het Actieprogramma Elektronische Snelwegen zijn tal van voorbeeld-projecten in de openbare sector aangemeld.
Met het geld van Economische Zaken is de eerste fase van het project, waarmee ruim 1,7 miljoen gulden is gemoeid, nog niet volledig gefinancierd. De Rijksarchiefdienst zoekt daarom nog andere geldgevers. De totale aanloopkosten worden geraamd op ruim 8 miljoen gulden.
Het zal nog vrij lang duren voordat het project is afgerond. Over vier jaar moet het mogelijk zijn via de PC inzage te krijgen in de huwelijksakten van 1811 tot 1922.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable