Automatisering Philips chaotisch

Philips kampt met ernstige problemen op het gebied van de automatisering. Door de verregaande autonomie die de verschillende bedrijfsonderdelen hebben bij de keuze van computersystemen, loopt de onderlinge communicatie volledig spaak.

Topman Cor Boonstra heeft op de jaarlijkse Customer Day van zijn concern de noodklok geluid. Hij wil de autonomie terugdringen. Bij de aanschaf van nieuwe computerprogramma's zal naar standaardisatie worden gestreefd.
De nieuwe topman nam geen blad voor de mond. Hij erkende ruiterlijk dat de huidige situatie frustrerend is. De computers van het ene concern-onderdeel kunnen vaak niet communiceren met die van een ander onderdeel. Niet alleen de hardware en de besturingssystemen verschillen sterk, maar ook de software komt overal en nergens vandaan. Vooral dat laatste wil Boonstra veranderen. Ongeveer tweederde van het concern werkt met Lotus Notes, terwijl andere onderdelen heel andere 'groupware' hebben geïnstalleerd. Ook worden zoveel verschillende systemen voor elektronische post gebruikt dat regelmatig bestanden verminkt overkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.