Cryptograaf klaagt Cap Gemini aan

De 71-jarige cryptograaf Ben Roelen beschuldigt Cap Gemini ervan gebruik te maken van zijn idee voor de oplossing van het jaar 2000 probleem. Hij heeft de Nederlandse vestiging van Cap Gemini en haar zakelijk partner Techforce gedaagd in een kort geding dat op 16 januari voor de Utrechtse rechtbank dient. Dit meldt vandaag De Telegraaf.

Roelen verzon een methode waarbij de computer '00' interpreteert als zijnde groter dan '99'. Cap Gemini leek hier wel iets in te zien, maar haakte op het laatste moment af. oplossing. Volgens Telegraaf-verslaggever Alfred Monterie zegt Roelen over bewijsmateriaal te beschikken, waaruit zou blijken dat Cap Gemini zijn oplossing heeft laten uitlekken aan Techforce uit Hoofddorp. Techforce is de ontwikkelaar van een systeem, Cosmos 2000, voor het met hoge trefzekerheid opsporen van datum-velden in bestanden en programma's. Volgens Roelen beweerde Cap steeds dat eerst het opzoeken van de datum-velden opgelost moest worden, daarbij verzwijgend dat men die oplossing al lang in huis had.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.