Fenit voorspelt groei in IT-markt

Voorlopige cijfers bepalen de groei van de IT-markt vorig jaar op 3,5 procent. Bedroegen de bestedingen in 1995 17,4 miljard, in 1996 liepen ze op tot boven de 18 miljard gulden.

Voor dit jaar ligt een verdere groei met 8 procent in het verschiet, tot ruim 19 miljard gulden. De cijfers zijn afkomstig uit het ruwe materiaal van de nieuwe 'Fenit Marktmonitor' en werden vorige week door Fenit-voorzitter D. Eykel gepresenteerd tijdens de eerste nieuwjaarsbijeekomst van 'ICT Nederland', de koepelorganisatie voor de informatie- en communicatie-technologiesector. Volgens Eykel gaan Fenit-leden zelfs een omzetgroei van 15 procent scoren.
De grootste groei doet zich voor in de IT-dienstverlening: een score van 4,3 miljard komt neer op een toename van 13 procent. De software-bestedingen stijgen maar licht en dan met name voor systeem- en ontwikkelprogrammatuur. Van elke gulden voor software gaat ruim 60 cent naar applicaties, een deelmarkt die blijft groeien. Maatwerk loopt terug. De hardware-bestedingen groeien met meer dan 10 procent. De telecom-markt was vorig jaar goed voor een waarde van 17,4 miljard gulden en dat zou dit jaar oplopen tot 19,6 miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.