Pvda tegen overhevelen werk KPN

Het voornemen van de Koninklijke PTT Nederland (KPN) ongeveer 200 banen over te hevelen van Groningen naar Den Haag is de PvdA-fractie in de Tweede Kamer in het verkeerde keelgat geschoten.

De kamerleden Kees Zijlstra en Marjet van Zuijlen (ex-KPN werkneemster) hebben minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) gevraagd daar een stokje voor te steken.
Aanleiding tot hun kamervragen waren uitlatingen van KPN-topman ir W. Dik op de nieuwjaarsbijeenkomst van het concern. Dik zei bij die gelegenheid dat nieuwe vacatures bij voorkeur in Den Haag en niet in de Martinistad zullen worden vervuld. Hij liet weten 'minder geforceerd' om te gaan met het spreidingsbeleid uit het midden van de jaren tachtig. Hele afdelingen waaronder veel automatiseringswerk, moesten toen verhuizen naar Groningen omdat dat voor de regionale ontwikkeling van het Noorden zo goed was.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.