IT-student wil in loondienst

Iets meer dan eenvijfde van alle informatica-studenten weet al tijdens de studie dat ze later niet in de IT willen gaan werken. Vooral de bedrijfs- en bestuurskundig georiënteerde academici besluiten hun heil elders te zoeken.

De redenen hiervoor variëren van 'geen interesse' of 'geen affiniteit' tot 'te technisch', 'een hekel aan programmeren' en 'te eenzijdig werk'.Dit blijkt uit een rapport van Blauw Marktonderzoek. Het bureau vroeg studenten naar hun plannen na de studie.
Bijna 80 procent wil later echter wèl een baan in de IT. Ruim tweederde hiervan geeft aan in loondienst te willen werken bij een IT-bedrijf. Werken binnen de IT bij een 'gewoon' bedrijf noemt 52 procent van de studenten als mogelijke bestemming. Werken als freelancer op projectbasis ziet iets meer dan 20 procent als mogelijkheid. Zelfstandig ondernemer worden is voor eenvijfde een optie. De populairste baan onder studenten is die van functioneel systeemontwerper (door 69,8 procent genoemd), gevolgd door informatie-analyst en consultant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable