Subsidie onderzoek inkjet-techiek

Océ-van der Grinten krijgt van de Nederlandse overheid 50 miljoen subsidie voor onderzoek naar een nieuwe inkjet-technologie. De Venlose hightech-onderneming werkt aan een volledig nieuwe generatie inkjet koppen.

Het onderzoek hiernaar verkeert nog in de eerste fase. Pas rond 2001 zijn de eerste kleurenprinters te verwachten die met de nieuwe technologie werken. Deze groot formaat printers moeten veel sneller werken en een betere printkwaliteit leveren.
De huidige printers werken goed tot een formaat van A3. Daarboven worden ze te langzaam, zeker bij hogere resoluties. Bovendien geven ze dan matige afdrukken. Océ wil straks printers maken, die grote formaten aan kunnen en op verschillende materialen kunnen afdrukken. Océ zal hiervoor niet alleen nieuwe koppen, maar ook de bijbehorende inkten en optimale ontvangstmedia moeten ontwikkelen. Met het totale onderzoek is een bedrag van 225 miljoen gulden gemoeid. Er zullen duizend manjaren aan worden besteed. Océ zal een deel van het onderzoek uitbesteden aan Nederlands kennisinstituten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable