Microsoft met prijs voor scholen

Microsoft heeft de 'Road Ahead' prijsvraag gelanceerd voor Nederlandse scholen in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Doel van de prijsvraag is het gebruik van Internet op betrokken scholen te stimuleren.

De scholen moeten zelf projecten op dit gebied beginnen. Bij de beoordeling zal niet zozeer worden gelet op technische vaardigheden als wel op creatieve vondsten. Voor de beste inzending(en) is een prijzenpot van 48.000 ecu (ongeveer 100.000 gulden) beschikbaar. Dat geld kan worden verdeeld over 1 tot 3 winnende scholen.
Dit bleek vorige week vrijdag tijdens een presentatie van de plannen. Microsoft kreeg daarbij zoveel kritiek te verduren dat ijlings drie belangrijke criteria werden bijgesteld. Zo eiste men aanvankelijk dat scholen zoveel mogelijk werkten met Microsoft-software. Nadat zowat de hele IT-pers daarover was gevallen, besloot Microsoft ook software van concurrenten toe te staan. Verder werd na nader overleg besloten ook het middelbaar beroepsonderwijs te laten deelnemen. De derde wijziging betrof de uiterste datum van inzending. Deze werd, gelet op de korte periode, verschoven van 15 april naar 1 mei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.