BSA jaagt weer op illegale software

De Business Software Alliance (BSA) gaat de jacht op illegale software intensiveren. Deze groep Amerikaanse softwareleveranciers is van plan telkens in andere gebieden van Nederland overtredende bedrijven op te sporen.

De eerste regio waar de BSA nauwgezet gaat controleren, is Apeldoorn en omstreken. Middels advertenties in dagbladen heeft men de ondernemers gewaarschuwd. Overtreders kunnen harde straffen tegemoet zien. Te denken valt aan een boete van 25.000 gulden en een eis tot schadevergoeding. Juridisch is het zelfs mogelijk hiervoor in de gevangenis te belanden.
Elk jaar omstreeks deze tijd start de BSA met de nodige publicitaire acties om het illegaal gebruiken van software een halt toe te roepen. De BSA heeft een uitgebreide databank met gegevens over het aantal computers per bedrijf en de hoeveelheid software die daarop draait. Als nauwelijks software wordt aangeschaft terwijl toch in hoge mate is geautomatiseerd, komt men in het geweer. De actie begint met een brief om opheldering, eventueel gevolgd door een inval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable