Polderland bouwt spellingcontrole Word

Het Nijmeegse bedrijf Polderland Language & Speech Technology heeft een vernieuwde spellingcontrole gemaakt voor de Nederlandse versie van de tekstverwerker Word. Deze komt over ruim een maand op de markt als onderdeel van de Nederlandse versie van Microsofts Office 97.

De nieuwe taalmodule kan beter dan Word 6 spelfouten ontdekken. Uitgangspunt was de officiële nieuwe spelling volgens het Groene Boekje. De software herkent alle mogelijke samenstellingen van woorden, alle verbogen vormen van werkwoorden en van meervoudsvormen.
De nieuwe versie attendeert de gebruiker niet alleen op typefouten, maar ook op allerlei verkeerde spellingswijzen. Ter controle op de gebruikte taal is naast de spellingcontrole ook programmatuur ingebouwd die let op de juiste woordafbreking. Bovendien zit er een uitgebreide thesaurus bij, die synoniemen en tegengestelde begrippen (antoniemen) geeft. Ook voert het programma een controle uit op de grammatica. Voor de synoniemenlijst is gebruik gemaakt van materiaal van het bedrijf Wordfactory.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable