Internet-zuilen onhandelbaar

Publieke Internet-terminals op straathoeken, in bibliotheken en stadskantoren moeten de Amsterdamse burgers een laagdrempelige toegang bieden tot het 'world wide web'. De gemeente, IBM Nederland, PTT Telecom en Telecom Noord West hebben een convenant getekend om een eenjarig experiment met dit doel mogelijk te maken.

In totaal gaat het om 65 terminals. Geïnteresseerden hebben slechts een telefoon- of chipkaart nodig om te surfen. Twee van de zuilen - in de binnenstraat van het stadhuis - zijn al in werking.
Een proefrondje door dagbladHet Parool bracht echter aan het licht dat de als gebruikersvriendelijk bedoelde terminals in de praktijk volkomen onhandelbaar blijken. De gebruikers krijgen een pagina te zien om e-mail te versturen waar ze niet om gevraagd hebben en komen bij de tweede poging, eveneens bij toeval, direct terecht bij de pagina van Planet Internet. Helaas weet in het voorlichtingscentrum van het stadhuis niemand hoe de zuilen werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable