Cryptograaf verliest kort geding

De Venrayse cryptograaf B. Roelen heeft verloren. Voor de rechter kon hij niet aannemelijk maken dat softwarehuis Cap Volmac zijn methode om het 'jaar 2000-probleem' aan te pakken, heeft gekopieerd.

Cap Volmac werd er door Roelen van beticht zijn code verwerkt te hebben in Cosmos 2000, een produkt dat overigens niet door Cap Volmac maar door Techforce uit Hoofddorp is ontwikkeld en in licentie gegeven.
De eis van Cap Volmac dat Roelen ophoudt met mededelingen te doen over zijn relatie met het softwarehuis werd evenwel ook niet gehonoreerd. Roelen zegt voorlopig te berusten in de uitspraak. "Een bodemprocedure duurt twee jaar." De bejaarde autodidact (70) in cryptografie is niet teleurgesteld, en zegt zoveel reacties te hebben gekregen dat hij daar zijn energie in gaat stoppen. Door een plaatselijke carnavalsvereniging is Roelen, na het debâcle, voorgedragen voor een onderscheiding: 'het houten pulleke'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable