900 miljoen voor ICT in onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen doet een hernieuwde poging om informatie- en communicatie-technologie (ICT) in het basis- en middelbaar onderwijs uit het slop te trekken.

De overheid wil hiermee de achterstand op Europees niveau versneld inhalen. Volgende maand komt minister Ritzen van OC&W met een uitgebreid plan voor vernieuwing, zo meldt het onderwijstijdschriftCOS (Computers op School) van deze maand.
Het zogenoemde ICT-Deltaplan is bedoeld voor het doen van eenmalige uitgaven en behelst het opzetten van lokale netwerken op alle scholen van primair en voortgezet onderwijs, inclusief aansluiting op landelijke educatieve onderwijsnetwerken. Dit betekent ondermeer het leveren van zo'n 170.000 multimedia-PC's aan deze scholen. Met het ICT Deltaplan is ongeveer 900 miljoen gulden gemoeid. De uitvoering moet plaatsvinden in de periode 1998 tot en met 2001. In het plan wordt gesproken over één computer op de vijftien leerlingen en het bijscholen van 50.000 leerkrachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable