Internet Explorer zet opmars voort

Na een vrij trage start begint het gebruik van Internet Explorer in Nederland toe te nemen. Deze browser (bladerprogramma) van Microsoft heeft thans een marktaandeel van 28 procent, terwijl Netscape op 69 procent zit.

Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Compass Interactive, een bedrijfje dat met een zelf ontwikkelde meetmethode werkt. De Microsoft-browser wordt vooral door particulieren gebruikt. Netscape is nog duidelijk marktleider bij de zakelijke websurfers en mensen die vanaf hun werkadres het Web opgaan.
Nederland telt thans ruim 15.500 homepages en websites. Wekelijks neemt hun aantal met 800 tot 1000 homepages toe. De peiling dateert van de laatste week van januari. In die week trokken deze pagina's samen ruim 2,43 miljoen bezoekers, waarvan 483.000 afkomstig uit Nederland. Van al deze bezoekers werd ondermeer het type bladerprogramma, het besturingssysteem van hun PC en het land van herkomst geregistreerd.ncorr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable