Thijssen IT en Kender fuseren

Computerverhuurder Kender en service-bedrijf Thijssen IT fuseren. De beide in Veenendaal gevestigde ondernemingen gaan verder onder de naam Kender Thijssen. Met een omzet van ruim 150 miljoen gulden en 230 werknemers behoort de nieuwe combinatie tot de grootste veertig IT-bedrijven in Nederland.

De leiding over de nieuwe combinatie komt in handen van het duo Harm Altena (44) en Frans van Schijndel (39), de oprichters van Kender. Joop Thijssen, directeur en oprichter van Thijssen IT, trekt zich terug, maar blijft als adviseurr en aandeelhouder betrokken bij het bedrijf.
Het nieuwe bedrijf denkt door de fusie zijn positie te kunnen versterken. Thijssen wilde meer toegevoegde waarde leveren en de marketing en naamsbekendheid verbeteren, terwijl Kender - één van de grotere Dec-partners - takken miste als systeemintegratie, beheer, opleidingen en onderhoud. Daarnaast kan er door schaalvoordelen (bundeling van financiële afdelingen en IT-delen) bespaard worden op de kosten. De beide bedrijven blijven voorlopig vanuit hun oude gebouwen werken. Er is voor nieuwbouw (gepland in 1998) 10.000 vierkante meter grond aangekocht op een industrieterrein in Veenendaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable