Derden deponeren Internet-namen

Een aantal Nederlandse bedrijven is tot de ontdekking gekomen dat hun (mogelijke) Internet-domeinnamen reeds eigendom zijn van Lindens Assets Limited te Hongkong, Iinfo in Huizen, Euromedia te Baarn of het Amsterdamse Dolphin Services.

Zij krijgen de rechten op hun naam pas terug als ze daarvoor veel geld neertellen. Met name de bedrijfsnaam in combinatie met de wereldwijd geldende .com aanduiding blijkt vaak reeds gedeponeerd te zijn. De deponerende bedrijfjes profiteren daarbij van de gebrekkige controle door de naamgevingsorganisatie Internic in de VS. Voor nog geen tweehonderd gulden kan iedere nog niet aangemelde naam worden geregistreerd. Zo meldt gisteren en vandaagDe Telegraaf.
Het zou hier gaan om bedrijven als Amev, Air Holland, Ballast Nedam, De Gouden Gids, Free Recordshop, Wolters Kluwer, Libertel, Martinair Vendex, RTL4, SBS6 en de Anwb. De Anwb heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen het bedrijf Iinfo uit Huizen. Ook Wolters Kluwers is naar de rechter gestapt en klaagt Lindens Assets Limited aan, dat al veertig Nederlandse namen zou hebben gedeponeerd. Lindens Assets doet zaken met het Nederlandse bedrijf Webguide. Dit Webguide zegt echter te goeder trouw te hebben gehandeld. Het bedrijf in Hongkong zou slechts een klant zijn. Te laat ontdekte men dat het hier om een malafide onderneming ging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-06T00:00:00.000Z Redactie Computable