Doek valt voor Numis 2000-project

De elektriciteitsmaatschappijen die in 1991 bij Multihouse de maatwerkapplicatie Numis 2000 hebben besteld, hoeven niet langer mee te werken aan de sterk vertraagde oplevering van dit pakket en mogen het contract opzeggen.

Dit heeft het Gerechtshof in Amsterdam bepaald. Daarmee vernietigde het Hof een eerdere uitspraak in kort geding waarbij de elektriciteitsbedrijven Multihouse niet aan de kant mochten schuiven.
Inzet van het geschil is de oplevering van het management informatie systeem Numis 2000. Op 20 september 1996 hadden hiervan bepaalde gedeelten moeten zijn opgeleverd. Multihouse slaagde hier niet in. Ook over de acceptatie van de delen die wel klaar waren, hadden de elektriciteitsbedrijven en Multihouse een meningsverschil. De in Numis participerende elektriciteitsmaatschappijen vonden het hierop welletjes en ontbonden de overeenkomst. Multihouse spande met succes een kort geding aan om dit te voorkomen. Deze uitspraak is nu vernietigd. Multihouse hangt hierdoor een claim boven het hoofd van rond de 30 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.