Gilde IT Fund stapt in Olivr

De Nederlandse participatiemaatschappij Gilde IT Fund steekt 1,1 miljoen dollar in het Israëlische bedrijf Olivr Corporation. Deze ontwikkelt en verkoopt geavanceerde compressie- en 'streaming video'-software voor Internet.

Gilde heeft verschillende IT-bedrijven geholpen met hun expansie. Een van de grootste successen was Baan. Huidige beleggingen zijn ondermeer Four Seasons Software (software tools) te Bilthoven en Seagull (graphical user interface) te Dordrecht. De maatschappij heeft een belegd vermogen van meer dan 1 miljard dollar, verdeeld over vier fondsen. Een daarvan is het Gilde IT Fund.
Olivr ontwikkelt interactieve multimedia-software voor Internet en intranet. Geavanceerde compressie- en netwerktechnieken stellen web-gebruikers in staat interactief om te gaan met plaatjes of 'looping' video's. Dit kan al in de eerste seconden van het binnenhalen van de beelden. Kijken en reageren kunnen onmiddellijk plaatsvinden. De kijker hoeft niet te wachten en zal dus niet snel afhaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable