Onenigheid rond onderhoud GBA

Overleg van de burgemeesters van Amsterdam en Den Haag met staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken moet een einde maken aan een al maanden slepende impasse rond het onderhoud van de GBA.

De gemeenten zijn het niet eens met de wijze waarop ze worden gecompenseerd voor te maken kosten. De gemeenten gingen dwars liggen toen de derde versie van het Logisch Ontwerp in aantocht was. Dit LO 3 hield enkele tientallen functionele wijzigingen in ten opzichte van de huidige versie 2.3 en zou 1 december 1997 moeten zijn geïmplementeerd.
Aanpassingen ten gevolge van gewijzigde wetgeving moeten door het rijk opgebracht worden. Het ministerie heeft deze compensatie bij LO 2 verdeeld aan de hand van het aantal inwoners en wilde dat nu ook doen. Alleen vertonen de offertes enorme prijsverschillen. Dat betekent dat gemeenten met een goedkope leverancier aan de vergoeding overhouden en die met een dure te kort komen. Uit een brief die VNG-directeur Van Tilborg aan Binnenlandse Zaken heeft gestuurd, blijkt dat de belangenorganisatie vreest voor 'grote uitvoeringsproblemen'. Het VNG-standpunt over de kosten is blijkens dit schrijven dat ze 'volledig gecompenseerd dienen te worden'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.