WP-macro voor 'akten-in-het-Fries'

Een ambtenaar op Ameland heeft enkele gemeenten in Friesland flink wat geld uitgespaard door via WP-macro's de functionaliteit van het Burgerlijke Stand-systeem uit te breiden.

Bij de gemeente Smallingerland vroeg softwarehuis Civility L+T 26.500 gulden voor een 'module' om de akten van de Burgerlijke Stand tweetalig uit de printer te krijgen. Die prijs gold alleen als alle vier de Friese gemeenten die klant zijn van L+T zouden meedoen; met samen zo'n 90.000 inwoners zou dat zijn neergekomen op circa 50.000 gulden.
Toen ze dat wat al te veel vonden, knutselde A. de Vries, medewerker Burgerzaken op Ameland, een stel WP-macro's in elkaar die volgens hem (een datum kan gewoon in cijfers worden opgegeven en wordt dan volledig in het Nederlands en Fries uitgeschreven) een exact identiek printerresultaat opleveren. Smallingerland en Ooststellingwerf (die elk aan Ameland 'n vriendenprijs van 2000 gulden betalen) maken er nu ook gebruik van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.