Philips en Origin in de min

Philips heeft het afgelopen jaar een verlies geleden van 590 miljoen gulden. Zo is vanochtend bekend gemaakt. Het verlies wordt door de elektronica-gigant toegeschreven aan de hoge reorganisatie-kosten, de verliezen bij het Duitse Grundig en een lager omzetstijging.

In 1995 boekte Philips nog een recordwinst van 2,5 miljard gulden. Voor de reorganisatie is 2,5 miljard gulden opzij gezet.
Ook IT-dochter Origin lijdt onder de Philips-perikelen. Ondanks een omzetgroei van 26 procent heeft Origin in 1996 een verlies gedraaid van 108 miljoen gulden. De omzet kwam vorig jaar uit op 2,4 miljard gulden.Chief executive officer Tom M. Butler schrijft het forse verlies vooral toe aan hoge fusiekosten. Origin is begin 1996 ontstaan uit een fusie tussen BSO/Origin en Philips Communications and Processing.
Toch was Butler op een persconferentie gisteren niet somber gestemd. "Onze core-business is gezond", betoogde hij. "Ons streven is om in het jaar 2000 's werelds grootste IT-dienstverlener te zijn en 4 miljard omzet binnen te halen. Dit jaar denken we weer winstgevend te kunnen draaien. Al zijn we ook tevreden met een break-even-resultaat." Verder kondigde Butler aan dat het integratieproces tussen de twee oude organisaties nog drie jaar gaat duren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable