Jacht op illegale MS-muizen

Microsoft maakt verwoed jacht op illegale muizen van het type 2.0. Vele tienduizenden exemplaren moeten Nederland zijn binnengekomen. Een partij van ongeveer 40.000 namaakmuizen is al vernietigd.

De straatwaarde hiervan bedroeg zo'n vier miljoen gulden. Microsoft onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de produktie van de illegale muizen. De muizen zijn enkele malen doorverkocht, hetgeen de opsporing bemoeilijkt. Zeker is dat de illegale exemplaren van buiten Europa afkomstig zijn.
Bij Microsoft Nederland in Hoofddorp wordt deze kwestie hoog opgevat. Het bedrijf heeft Nederlandse leveranciers van de illegale muizen gesommeerd de verkoop van de illegale muizen onmiddellijk te staken. Betrokken kopers moeten op de hoogte worden gesteld en de gelegenheid krijgen de illegale muis om te wisselen voor een origineel exemplaar. Ook wordt inzage in de verkoopadministratie gevraagd. Microsoft wil weten wie de afnemers zijn en welke winst inmiddels op deze muizen is gemaakt. Wordt informatie geweigerd dan volgt een juridische procedure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.