'Koningin voorbeeld van een have-not'

Koningin Beatrix is een 'have-not': iemand die niet met computers om kan gaan. Dat vertelde staatssecretaris Jacob Kohnstamm op een miniconferentie na zijn jaarlijkse bezoek aan Paleis Noordeinde.

Hij zag in de werkkamer van de koningin geen PC of laptop staan en zei daarop: "U bent een typisch voorbeeld van een have-not, hetgeen ze bevestigde". De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken klapte met deze ontboezeming eigenlijk uit de school. Het geheim van Noordeinde is kennelijk niet aan hem besteed. De Rijksvoorlichtingsdienst is veel terughoudender in zijn commentaar: "Wij zeggen niet dat de koningin een PC heeft, maar ze weet er in elk geval mee om te gaan. Ze gebruikt hem alleen niet te vaak."
Een kwart tot eenderde van de Nederlandse bevolking is digibeet. Het is dus geen schande dat Beatrix niets met computers heeft. Vooral 50-plussers (de koningin is 59) vinden PC's enge apparaten. Het computergebruik is onder vrouwen uit die leeftijdscategorie minder dan 5 procent. Overigens zijn haar zonen prins Willem-Alexander en prins Bernhard junior typische voorbeelden van 'have's'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable