VNO/NCW geeft PC's aan scholen

De werkgeversorganisatie VNO/NCW stelt vanaf maart oude, afgeschreven computers gratis beschikbaar aan basisscholen en middelbare scholen. Bedrijven, ministeries en instellingen zoals de Belastingdienst leveren hun oude computers in, die de VNO/NCW daarna verdeelt over de schoolinstellingen.

Om hoeveel computers en scholen het gaat, is nog niet bekend.
De actie is een initiatief van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Zij heeft VNO/NCW benaderd om mee te doen. Wie de kosten draagt voor eventuele technische aanpassingen is nog niet afgesproken. Doel ervan is dat leerlingen zo snel mogelijk leren omgaan met elementaire computervaardigheden, zoals het hanteren van de muis en het werken met tekstverwerkingsprogramma's. Dat het om verouderde apparatuur gaat vindt het ministerie geen probleem. "Wat voor een bedrijf waardeloos is geworden, kan voor een school nog nuttig zijn," laat een woordvoerder weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable