EDS koopt Nedlloyd Computer Services

Naar nu officieel bekend is gemaakt, heeft EDS vorige maand Nedlloyd Computer Services (NCS) overgenomen. NCS was een dochteronderneming van Koninklijke Nedlloyd en verzorgde de automatisering van Nedlloyd Lijnen.

De ongeveer honderd medewerkers van het rekencentrum zijn bij EDS in dienst getreden. Koninklijke Nedlloyd beschouwde informatietechnologie niet langer als een kerntaak en startte vorig jaar met EDS onderhandelingen over uitbesteding.
Door de plotselinge fusie tussen Nedlloyd en P&O werden de besprekingen stopgezet. De overname ging uiteindelijk toch door. Een extra reden was de samenvoeging van de onderdelen Nedlloyd Lijnen en P&O Containers, waarbij de keuze viel op ondersteuning door IT-systemen van P&O. De gegevens uit de overbodig geworden NCS-systemen moeten nu worden overgezet naar de P&O-systemen. Door de NCS-activiteiten uit te besteden aan EDS, zou de continuïteit van de NCS-systemen tijdens het migratieproces gegarandeerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.