Informix lanceert Universal Server

Informix zegt met zijn Universal Server als eerste een object-georiënteerd relationeel database-management-systeem op de markt gebracht te hebben. Nadat het produkt in december al in New York gelanceerd werd, was afgelopen donderdag Nederland aan de beurt.

Met de Universal Server is het mogelijk om uiteenlopende datatypen, zoals tekst, beeld en geluid, geïntegreerd in één database onder te brengen. Al deze datatypen zijn met één SQL-interface te benaderen.
Informix zoekt samen met partners naar nuttige toepassingen voor de Universal Server. Rond de vijftig toepassingen, of datablades, zijn nu op de markt. Tegen het eind van 1997 zullen dit er naar schatting meer dan honderd zijn. Nadat deze technologie zijn finale penetratie heeft bereikt gokt Informix erop dat er sprake zal zijn van enige duizenden datablades. De partners worden door Informix gescreend en gecertificeerd. Tevens werd bekend gemaakt dat 'development agreements' zijn afgesloten met Baan en SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.