Zalm niet bezorgd over fraude

Minister Zalm van Financiën maakt zich niet al te druk over de fraude in het elektronische betalingsverkeer. Het aantal klachten over fouten met incasso's is zo gering dat geen nadere maatregelen noodzakelijk zijn.

De bewindsman ziet dan ook geen reden de ontwikkeling van software te bevorderen waarmee incasserende organisaties zich via persoonlijke codes zoals elektronische handtekeningen kunnen identificeren.
Dit blijkt uit antwoorden van Zalm op vragen vanuit de Tweede Kamer. De kamerleden Vo�te-Droste (VVD), Witteveen-Hevinga (PvdA) en Ten Hoopen (CDA) hadden hun bezorgdheid geuit over fraude met incasso's. De overheid is over het algemeen terughoudend met het nemen van maatregelen op gebied van het betalingsverkeer. De banken zijn hier primair verantwoordelijk voor. Wel houdt de staat via De Nederlandsche Bank toezicht op de banken en andere aanbieders van betaaldiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable