Kabeltelefonie nog verliesgevend

De prijzen voor belangen in kabelmaatschappijen lijken voorlopig over hun hoogtepunt heen. De prijzen van afgelopen najaar zijn nu onhaalbaar.

Nadat een half jaar geleden kabelrechten in Den Haag nog voor 1500 gulden per aansluiting van eigenaar verwisselden, kan Nozema als houder van een 22 procents belang in Casema momenteel hooguit tweederde van dit bedrag krijgen.
De kabeltelefonie zal voorlopig alleen maar verliezen opleveren. KPN mag van het kabinet geen dominante positie verwerven en is dus als agressieve koper uit de markt. Philips is teleurgesteld over het lage rendement van de investeringen op dit gebied en werkt aan een terugtocht. Topman Cor Boonstra wil snel af van dit soort activiteiten waar Philips weinig mee kan verdienen.
Ook voor Nozema wordt het nog moeilijk een goede prijs te krijgen voor het belang in Casema, dat kort geleden nog een gouden randje leek te hebben. Nozema hoopt dit belang samen met de meerderheidsaandeelhouder KPN te gelde te kunnen maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable