Akkoord interconnectie-tarieven

De grote kabelmaatschappijen Casema en Castel hebben met PTT Telecom een akkoord gesloten over het doorverbinden van telefoongesprekken. Beide kabelexploitanten die per 1 juli met spraaktelefonie willen beginnen, betalen KPN per gesprek een bedrag voor het gebruikmaken van het PTT-net.

De hoogte van deze vergoeding voor de zogenoemde interconnectie is nog niet bekend gemaakt. Casema en Castel volgen daarbij de Amsterdamse kabelexploitant A2000 die zich al eerder neerlegde bij de eisen van de PTT.
Enertel en Telfort die beide landelijk gaan opereren, weigerden tot nog toe aan de verlangens van de PTT tegemoet te komen. Toch is ook daar een begin van een tariefafspraak. De twee nieuwe concurrenten hebben nu met PTT Telecom afgesproken aan elkaar lagere tarieven voor doorgifte te berekenen dan aan nieuwkomers zonder een eigen netwerk. De onderlinge afspraken zijn tegen het zere been van de BTG (Bedrijfstelecommunicatie Grootverbruikers). Deze belangenorganisatie noemt de afspraken strijdig met het Europees mededingingsrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable