Spraakherkenning Philips op Cebit

Philips introduceert op de Cebit verschillende produkten op het gebied van spraakherkenning. Het bedrijf, dat ruim 40 jaar ervaring heeft in de markt voor dicteersystemen, liet vooruitlopend op Cebit een geavanceerd spraakherkenningssysteem zien.

Behalve software voor de omzetting van spraak naar geschreven tekst demonstreerde Philips Business Electronics een elektronische telefoniste voor het beantwoorden van eenvoudige vragen en het maken van reserveringen.
De software met versies in het Engels, Duits, Nederlands en Frans draait onder Windows 95 en NT. Minimaal is een 166 MHz Pentium Pro nodig met 64 Mbyte aan werkgeheugen. In deze configuratie duurt de omzetting van spraak naar tekst ruim twee maal langer dan de tijd die nodig is om de zinnen uit te spreken. Voorlopig zijn de systemen met richtprijzen vanaf 5000 dollar alleen op de professionele markt gericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.