Providers boos over Net-plan PTT

De belangrijkste Internet-providers reageren overwegend negatief op de plannen van PTT Telecom om vanaf september met een eigen Internet voor Nederland te komen. Het gaat om een nieuw landelijk netwerk waarover klanten elektronisch met elkaar kunnen communiceren.

Deze aparte infrastructuur is via de Internet service-aanbieders verbonden met het Internet en vormt zo het voorportaal van dit wereldwijde computernetwerk.
Het Net gaat bestaan uit digitale pagina's met tekst, beeld en geluid. Bedrijven krijgen de mogelijkheid informatie aan te bieden op een eigen site. Nederlanders kunnen deze informatie via een gratis startpakket op hun PC opvragen. Daarnaast biedt PTT Telecom al haar abonnees een e-mail adres met postbus aan. Met name hierover zijn de providers kwaad. Een eigen adres en postbus is voor veel gebruikers de enige reden om een abonnement bij een provider te nemen. Als PTT dit een half jaar gratis en vervolgens voor 60 gulden per jaar aanbiedt, kost dat de providers klanten.
PTT Telecom investeert 600 miljoen gulden in het nieuwe netwerk, verspreid over ruim twee jaar. Het meeste geld gaat zitten in een nationaal ATM backbone-netwerk. Deze techniek maakt het mogelijk snel en doelmatig grote hoeveelheden data tussen telefooncentrales te transporteren. De nationale backbone wordt gekoppeld aan de internationale backbone van AT&T/Unisource.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.