KPN bekendste bedrijf op Internet

Bij Nederlandse Internet-gebruikers is KPN het bekendste Nederlandse bedrijf op het Net. Van 232 ondervraagde leden van Netpanel, een bedrijf dat continu informatie verzamelt over gebruik en gebruikers van Internet, noemt 56 procent onderdelen van het KPN-concern of KPN zelf.

Philips staat op de tweede plaats en de Postbank eindigt als derde. Ook werd onderzocht welke Nederlandse bedrijven de panelleden hebben opgenomen alsbookmark in hun webbrowser. KPN eindigt ook hier bovenaan. Daarna komt de Postbank en IDG webwereld. De meeste gebruikers zetten vooral nuttige sites bij hun bookmarks zoals kranten, de telefoongids van PTT Telecom, het KNMI en de ANWB.
Driekwart van de ondervraagden vindt het goed dat bedrijven Internet-sites hebben. Over de kwaliteit van de sites zijn ze redelijk tevreden: 60 procent geeft het oordeel 'goed', 30 procent staat er neutraal tegenover en 10 procent vindt ze slecht. Vrouwen hebben een iets negatiever oordeel dan mannen. Voor verbetering vatbaar is vooral de volledigheid van de informatie (67 procent) en de snelheid waarmee beeld en tekst binnenkomen (57 procent). De helft van de respondenten is van mening dat de sites overzichtelijker moeten worden en 41 procent wil graag een betere vormgeving en wijze van navigeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.