Baan schenkt aan universiteiten

Baan gaat leerprogramma's en financiële middelen ter beschikking stellen aan vooraanstaande onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De Nederlandse software onderneming probeert zo de banden met de wetenschappelijke wereld te verstevigen.

Baan heeft twaalf universiteiten over de hele wereld uitgekozen voor deelname aan dit programma. Voor december van dit jaar moet het programma op volle toeren draaien. Het gaat om wetenschappelijke instellingen in ondermeer Canada, Brazilië, Duitsland, India, Israël, Italië, Japan, Nederland en de Verenigde Staten.
Het bedrijf zal het produkt Baan IV en andere software gratis voor onderwijs- en research-doelen beschikbaar stellen. Ook wil men courseware verstrekken voor cursussen die te maken hebben met ondernemingsbrede applicaties. Daarnaast is startkapitaal beschikbaar voor onderzoeksinitiatieven. Ook wordt gedacht aan gezamenlijke onderwijsprogramma's, speciaal waar het onderricht aan managers betreft. Universiteiten kunnen ook in de Barneveldse keuken kijken, als ze meer willen weten over de commerciële ontwikkeling van nieuwe software-applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable