GSD-systeem A'dam kost 65 miljoen

Het nieuwe uitkeringensysteem (NUS) van de Sociale Dienst Amsterdam gaat minimaal 65 miljoen gulden kosten. Ondanks alle reserveringen blijkt nu nog 29 miljoen nodig, zodat de raad om 22 miljoen extra wordt gevraagd.

Wethouder Jaap van der Aa (Sociale Zaken) noemt het niet denkbeeldig als later nog meer geld nodig is. De gemeenteraad krijgt binnenkort een plan van aanpak voorgelegd om het uit de hand gelopen project alsnog tot een goed einde te brengen. Het NUS, dat wordt gebouwd door GCEI (nu voor de helft eigendom van Civility), moet in 1998 klaar zijn.
Met het plan van aanpak zijn twee onderzoeken verbonden. Eén moet antwoord geven op de vraag hoe de kosten zo konden oplopen en waarom het stadsbestuur zo laat van het debâcle op de hoogte raakte. Een tweede studie betreft de meer algemene vraag hoe de lokale overheid met zulke grote automatiseringsprojecten moet omgaan. Nadrukkelijk komt ook daarin de rol van het college van B en W en de gemeenteraad aan de orde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable