Providers vrezen koude sanering

De Nederlandse Vereniging van Internet-Providers (NLIP) vreest een koude sanering. Veel aanbieders die een marginaal bestaan lijden zullen de doodsteek krijgen door de actie van PTT Telecom om vanaf september al haar acht miljoen abonnees en elektronische postbus aan te bieden.

Volgens Nlip-voorzitter Felipe Rodriquez probeert PTT Telecom zijn huidige monopolie bij de spraaktelefonie te consolideren door de klanten te binden aan een e-mailadres. Hij acht de actie in strijd met het overheidsbeleid dat monopolievorming tracht tegen te gaan. De Nlip heeft hier al vragen in de Tweede Kamer over laten stellen. Als politiek Den Haag niets onderneemt, is de vereniging van plan naar de Europese Commissie in Brussel te stappen.
Nu het aantal Internet-gebruikers stagneert, dreigen de 'providers' sowieso al in moeilijk vaarwater te komen. Het beschikbaar stellen van 'content' levert weinig inkomsten op. De toegevoegde waarde waarover iedereen het heeft, kost vrij veel geld. Ook het surfen over de hele aardbol heen kost meer dan het oplevert. Alleen met het e-mailverkeer valt nog wat te verdienen. Als PTT Telecom die inkomstenbron naar zich toetrekt, gaat dat ten koste van de 'providers'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable