Nederlander vindt PC te complex

Bijna 60 procent van de Nederlandse bevolking heeft de beschikking over een PC. Toch maakt slechts 30 procent er regelmatig gebruik van. Veel mensen zouden graag een PC willen hebben, maar de ingewikkeldheid schrikt hen af.

Ongeveer de helft van de bevolking kan niet of slecht met een PC werken. Dit geldt voor iets meer dan een derde van de jongeren. Van de oudste leeftijdscategorie (64 tot 70 jaar) kan meer dan 80 procent niet of nauwelijks met de PC overweg. Het Centrum voor Innovatie van Opleidingen (Cinop) stelt dit in het rapport 'Digitale vaardigheden. De stand van zaken in Nederland'.
Van de jongeren die nooit een PC hebben gebruikt, zou bijna 60 procent dit wel willen. Dit percentage zakt naarmate men ouder wordt. Van de alleroudsten heeft slechts 6 procent dit voornemen. Als voornaamste reden (43 procent) om ook in de toekomst de PC te laten liggen wordt genoemd het feit dat men er geen toepassing voor weet. Als tweede reden wordt genoemd de moeilijkheid van het gebruik. Financiële redenen wordt door 10 procent genoemd. Veel mensen die de PC gebruiken, lukt het alleen wat tekstverwerking te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable