ING: half miljard voor Euro en 2000

Na de ABN Amro heeft ook ING een fors bedrag opzij gezet voor de oplossing van de 'jaar 2000'-problematiek en de invoering van de Euro. Samen met nog wat kleinere IT-projecten is hiervoor in 1996 een voorziening getroffen van 530 miljoen gulden.

Deze reservering is niet voldoende om alle Millennium- en Euro-perikelen op te lossen. Alleen al voor de Euro zal dit jaar nog eens 180 miljoen gulden worden gereserveerd. De banken volgen daarbij een conservatief boekhoudkundig systeem. Voor de kosten die ze op zich af zien komen, worden alvast voorzieningen getroffen.
De banken blijken de kosten van de problemen rond de eeuwwisseling en de Euro aanvankelijk toch wat te hebben onderschat. ABN Amro-topman Kalff geeft dit toe: "Vorig jaar schatten we de kosten van de invoering van de Euro op ongeveer 150 miljoen gulden. Nu denken we dat de kosten van de Euro en het Millennium in totaal wel eens tot 500 miljoen gulden kunnen oplopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.